חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

רוטב דגים

שם לועזי : Fish Sauce

רוטב דגים רוטב דגים הוא אחד מהרטבים הפופולרים בבישול האסיאתי, ומקובל ביותר במטבח התאילנדי הפיליפיני והויאטנמי. מקורו של הרוטב, לא ברור, אך הסברה היא כי מוצאו בסין, אם כי גם ברומא העתיקה נהגו להכין רוטב ממיצוי דגים שנקרא גרום (Garum). בתאילנד קוראים לרוטב הדגים "מאן פלה", ומרבים להשתמש בו במנות מוקפצות, תבשילים ומרקים. כפי שמצופה, הרוטב מורכב ממיצוי דגים טרים או מיובשים, או מפירות ים, שהושרו עם מלח ותססו בשמש משך מספר חודשים. טעמיו וריחו של הרוטב עזים (פישים) ומלוחים, והוא המרכיב המעניק למנות רבות מהמטבח האסיאתי את טעמן המיוחד. בישראל ניתן למצוא רוטב דגים בחנויות מיוחדות כמו "מזרח מערב", והמכולת הסינית, שם תוכלו לקנות גם גירסה כשרה של הרוטב (על בסיס טונה), וגם גרסאות המבוססות על פירות ים. רוטב הדגים נחשב בריא ומכיל ויטמינים C,B וברזל.
שמות נוספים : nam pla ,patís,aekjeot, Garum, Nuoc Mam



מתכונים ומידע נוסף:
מתכון פרגיות ברוטב בוטנים
מתכון תבשיל קדרה תאילנדי



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים